Evaluación de la capacidad antioxidante del hongo ostra (Pleurotus ostreatus)


Abstract:

The antioxidant capacity of the ethanolic and aqueous extract of the oyster fungus Pleurotus ostreatus was evaluated by means of the DPPH (1,1-diphenyl-2-picryl-hydrazyl) test, and the total phenols were quantified. The inhibition percentages obtained correspond to 47,264% of the ethanolic extract and the aqueous 86,461%, evidencing the antioxidant capacity of the fungus.

Año de publicación:

2021

Keywords:

  • HONGOS - PLEUROTUS OSTREATUS
  • FLAVONOIDES
  • FENOLES
  • Antioxidantes
  • MÉTODO DPPH
  • Extractos vegetales
  • BIOTECNOLOGÍA

Fuente:

rraaerraae
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Tipo de documento:

Bachelor Thesis

Estado:

Acceso abierto

Áreas de conocimiento:

  • Bioquímica
  • Bioquímica
  • Bioquímica

Áreas temáticas:

  • Microorganismos, hongos y algas
  • Tecnología alimentaria