Y PINO, M. 1994. Efecto del aluminio y acidez sobre la elongación radical de cebada (Hordeum vulgare L.) y avena (Avena sativa L.)


Abstract:

Results showed that N-NH/addition produced H* root excretion in both cultivars being higher in oats. As to N-N03" it produced OH" extrusion which was also higher in oats cultivars. In relation to tolerance, oats were found more tolerant to H* and Al than barley. Available data allow the following rankings for barley: a) For H* sensitivity: Andes 96.82> Andes 3.84 (F)> Andes 59.82> Frontera; and b) For Al tolerance: Frontera> Andes 3.84 (F)> Andes 59.82> Andes 96.82.

Año de publicación:

Keywords:

    Fuente:

    googlegoogle

    Tipo de documento:

    Other

    Estado:

    Acceso abierto

    Áreas de conocimiento:

    • Agronomía
    • Planta

    Áreas temáticas:

    • Técnicas, equipos y materiales
    • Temas específicos de la historia natural de las plantas

    Contribuidores: