Y PINO, M. 1994. Efecto del aluminio y acidez sobre la elongación radical de cebada (Hordeum vulgare L.) y avena (Avena sativa L.)
Abstract:
Results showed that N-NH/addition produced H* root excretion in both cultivars being higher in oats. As to N-N03" it produced OH" extrusion which was also higher in oats cultivars. In relation to tolerance, oats were found more tolerant to H* and Al than barley. Available data allow the following rankings for barley: a) For H* sensitivity: Andes 96.82> Andes 3.84 (F)> Andes 59.82> Frontera; and b) For Al tolerance: Frontera> Andes 3.84 (F)> Andes 59.82> Andes 96.82.
Año de publicación:
Keywords:
Fuente:
google
Tipo de documento:
Other
Estado:
Acceso abierto
Áreas de conocimiento:
- Agronomía
- Planta
Áreas temáticas:
- Técnicas, equipos y materiales
- Temas específicos de la historia natural de las plantas